Αριστούλα Τόλη

toliaristoula@gmail.com 

  Aristoula Toli

Χορός/η δασκάλα της ομάδας χορού

Η Αριστούλα Τόλη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με ειδίκευση στον «Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό» και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην κατεύθυνση «Σπουδές στον Χορό» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ). Συμμετέχει στη διδασκαλία στο εργαστηριακό μέρος του προπτυχιακού μαθήματος «Χορολογία με έμφαση στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό» κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Γεννήθηκε στην ΑΘήνα το 1993 και έχει καταγωγή από τη Μεγαλόχαρη Άρτας και τη Γρανίτσα Ιωαννίνων. Διδάσκει ελληνικό παραδοσιακό χορό σε εθνοτοπικούς συλλόγους και σωματεία από το 2009 ενώ παράλληλα διδάσκει χορό και γυμναστική σε σχολεία με τη συνεργασία συλλόγων γονέων & κηδεμόνων. Ενδεικτικά έχει συνεργαστεί με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, τον Σύλλογο Ηπειρωτών Βύρωνα, τον Σύλλογο Θεσσαλών Αχαρνών, τις Σχολές Χορού Βασσάλου και από το 2017 έχει αναλάβει το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ  «Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ».

Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια παραδοσιακού χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει επιμεληθεί πληθώρα παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων. Είναι μέλος της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων και διετέλεσε μέλος του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. λαμβάνοντας μέρος σε πολλές και αξιόλογες παραστάσεις εντός και εκτός συνόρων.

Φωτογραφία: Michael Pappas “ETHOS/ Another side of Greece” Μιχάλης Παππάς ΉΘΟΣ/ Η άλλη πλευρά της Ελλάδας

Παλαμάς Καρδίτσας. Η τοπική ενδυμασία (Καραγκούνα, αρραβωνιασμένη 1935-40) είναι από την προσωπική συλλογή του Γιώργου Μαγαλιού

Φωτογραφία: Αθανασία Μπαϊρακτάρη

Από την εκδήλωση του Λ.τ.Ε. Χοροστάσι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Φωτογραφία: Παναγιώτης Τσιβερδής

Τοπική ενδυμασία από τον Αυλώνα Αττικής από την προσωπική συλλογή των Ευάγγελου και Ευαγγελίας Πετράκη

Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς ΉΘΟΣ/ Η άλλη πλευρά της Ελλάδας

Τοπική ενδυμασία της Σκύρου

Προεδρικό Μέγαρο με μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων

Από την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Barack Obama στην Ελλάδα

Από την παράσταση «Η Ήπειρος ταξιδεύει» σε σκηνοθεσία Αντώνη Τσάβαλου και διοργάνωση της Πανειπηρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Οκτώβριος 2018). Χορευτική επιμέλεια: Νίκος Ζέκης/ ενδυματολογική επιμέλεια: Αριστούλα Τόλη.

Απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή Αλάτι της Γης με τους ΤΑΚΙΜ

Share This