Το χορευτικό τμήμα του Φυσιολάτρη

Χορός είναι όταν το σώμα μιλάει, όταν το κορμί κινείται και η ψυχή κολλάει ενωμένη με την αύρα του. Χορός είναι το πάθος η έκσταση.
Από τα πανάρχαια χρόνια ο χορός υπήρξε τελετή που συμβόλιζε την συνειδητή παρουσία της ζωής.
Είναι στενά δεμένος με τη θρησκεία, με τη γιορτή, τη δουλειά, με τον έρωτα και κάθε άλλη έκφανση της ζωής.
Οι άνθρωποι χόρεψαν τη φύση, τη σπορά, τον θερισμό, τον γάμο, την ειρήνη και τον πόλεμο.
Ο χορός αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ύπαρξης μας.
Η λέξη χορός είναι ταυτόσημη με τη χαρά. Χορεία όπως έλεγε συνεχώς ο Πλάτωνας για τη χορική δραστηριότητα στην Πόλη που αντιπροσωπεύει τις συνδυασμένες δράσεις του τραγουδιού και του χορού.
Έτσι και εμείς στο πλαίσιο των δράσεων μας συστήσαμε τη ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ. Το 1977 έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της δημιουργίας της. Αυτή δεν άργησε να υλοποιηθεί και τον χειμώνα του 1978 ξεκίνησαν τα μαθήματα, με καθηγήτρια παραδοσιακών χορών.
Με τα χρόνια, η συμμετοχή των μελών μας σε αυτή την ομάδα αυξανόταν συνεχώς, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζαμε σε ότι είχε να κάνει με το θέμα του χώρου.
Σήμερα η χορευτική ομάδα του Φυσιολάτρη, με την επιμονή και την αγάπη των μελών μας, έχει καταξιωθεί στα μάτια των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων μας.
Έχει ενεργή παρουσία σε πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας με πλήθος συμμετοχών σε εκδηλώσεις Οργανισμών, γυναικείων Συλλόγων, σε δράσεις τις UNESCO, σε παραστάσεις του Δήμου ΑΘΗΝΑΙΩΝ.
Παράλληλα ανταποκρίθηκε στα καλέσματα τηλεοπτικών εκπομπών όπου και εμφανίστηκε.
Και επειδή ο χορός ακουμπά την ψυχή μας ενάντια στην καθημερινότητα, αποφασίσαμε παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε, να συνεχίσουμε δυναμικά αυτή μας τη δράση με ψηφιακές χορευτικές συναντήσεις μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗ.

Για το ΔΣ

η πρόεδρος Δέσποινα Ζυγούρη & ο γενικός γραμματέας Γιώργος Παπαδιόχος

Ο δάσκαλος του τμήματος, Γιώργος Παντζιαρίδης.

Το Αλάτι της Γης - 2021

«Οι τροβαδούροι Γούναρης-Πολυμέρης-Μαρούδας»

ΕΡΤ1 «Στα τραγούδια λέμε ναι»

Αφιέρωμα στο ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Eτήσια εκδήλωση των Συνταξιούχων ΔΕΗ 2020

Στις 29 Ιανουαρίου 2020, η ομάδα μας παρουσίασε χορούς από τα Γιάννενα με τη συμβολή του χοροδιδάσκαλου και φίλου του χορευτικού μας, Νίκου Ζέκη.

Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας

Στις 27 Ιανουαρίου 2019, η ομάδα μας συμμετείχε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολών Επιχειρήσεων Ηλεκτρικής Ενέργειας, 27 Ιανουαρίου 2019, με χορούς από τον Έβρο

Εκδήλωση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής 2019

Στις 23 Ιανουαρίου 2019, το χορευτικό τμήμα του Φυσιολάτρη, παρουσίασε την ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράδοση της επαρχίας Κόνιτσας Ιωαννίνων, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας μας Αριστούλας Τόλη

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων

Στις 17 Ιανουαρίου 2019 η σύλλογος με το χορευτικό μας τμήμα παρουσίασε χορούς από τη Θράκη και συγκεκριμένα από τους Μεταξάδες Έβρου

Χορός σημαίνει φως – 6 Απριλίου 2014

Η εκδήλωση “Χορός σημαίνει φως” πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων “Άννα και Μαρία Καλουτά” στον Νέο Κόσμο στις 6 Απριλίου 2014.
Share This